cultuuretappe - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Kenneth - WaarBenJij.nu cultuuretappe - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Kenneth - WaarBenJij.nu

cultuuretappe

Blijf op de hoogte en volg Kenneth

07 December 2009 | Thailand, Bangkok

De tocht ging ons dit keer mooie oude temples uit de kmertijd brengen. Maar om daar te komen bleken we eerst nog een kleine berg etappe te doen te hebben. Nou bocht 1 gered en bij bocht 2 begonnen mijn benen al op pap te lijken, bocht drie was echt geen haalbare kaart en dus werd het lopen. Bij bochtje 5 ofzo toch weer een fietspoging maar dan zit er een krijsend oud wijf midden op de weg al etend met een hoop rotzooi…geloof dat ze niet helemaal helder was..al met al een hels karwei en naar toch een paar keer de bult vervloekt te hebben toch boven gekomen. Daar was dan ook echt een pracht exemplaar van een oude tempel Phnom rung met een pracht uitzicht over de omgeving en met de nodige vrije bewerkingen in het steen. Niet zo groot als ankor wat maar zeker de moeite waard. Na de rappe afdaling kwamen we bij tempel 2 aan waar de opzet geheel anders was (en gelukkig niet op de een berg) met mooie vijvers verwerkt i n het complex voelden we ons toch zeer voldaan. Daarna ging onze tocht verder doorkleine dorpen en wat slechtere wegen maar vooral de sfeer die dit met zich mee bracht was geweldig.
Helaas was daar de overgang naar de motorweg en recht toe recht aan nog 40 km een grote overgang en kwam ook de grote dip…gelukkig is er dan nog altijd de mp3 speler om wat uitkomst te bieden en wat goede beats houden er toch dan nog het tempo in. In buriram een superhotel gevonden met vip-kamer, zeker verdient aangezien we al weer 100 km erop hadden. Kingsize bed, nieuw matras, super douche en dan is alles weer zo vergeten. ..morgen rustdag stukje met de trein..