cambodjaaaaaa
Blijf op de hoogte en volg Kenneth
16 December 2009 | Cambodja, Phnom-Penh
Mooi op tijd het bed uit maar voordat er een bootje was was er al weer een tijdje verstreken maar rond 7.00 op het land en op de fiets. Lekker rustig naar de grens waar we vlak voor aanvang dienst 8.00 aankwamen. dan kost het een dollar omdat ze dan eerder moeten beginnen. Laos uit,cambodja in alwaar eerst onze temperatuur werd gemeten, voor deze check betaalden we weer een dollar maar wisten wel dat het in orde was. Met het formulier mochten we een visum kopen voor 23 usd pp. Mocht er nog iemand denken dat ze hier te weinig dollars hebben.... aan de grens meer dan genoeg, wisselgeld was geen probleem. Bijna bij de grens over, moest er nog een formuliertje worden ingevuld...gelukkig kost het gebruik van de pen slechts een dollar maar dan mag je wel de grens over!!!
na dit half uurtje oponthoud monter begonnen aan de rest van de dag.
Was er nog wel achtergekomen waarom de linker schoen zo nu en dan vreemd aanvoelde..de zool lag er half los onder..
Na een 20km zagen we een eenzame fiets aankomen , bleken 2 nl dames te zijn om een mooie oranje santos tandem kwamen. Na wat vriendelijkheden te hebben uitgewisseld verder gegaan tenslotte was het nog een stukje fietsen.. de eerste 50/60km gingen voortvarend maar toen werd het toch wel ernstig warm en sloeg die hard toe bij sjoukje. Ondanks de hitte heeft zij zich kranig gehouden en op karakter en tandvlees de dag volbracht... Aangekomen in Stung streng ingecheckt bij het aanbevolen hotel, die idd uitstekend was. Daar lekker bijgekomen en ons voorbereid op de volgende dag en etappe van 140km en een beetje richting Kratie. De langste etappe van deze reis en gezien de warmte gaat dat niet meevallen.
De schoen is gemaakt door een uiterst vakbekwame schoenlapper en voor weinig, klaar terwijl u wacht.