relaxen - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Kenneth - WaarBenJij.nu relaxen - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Kenneth - WaarBenJij.nu

relaxen

Door: kenneth

Blijf op de hoogte en volg Kenneth

26 Januari 2010 | Laos, Luang Prabang

tja dan zit je in de bus, omdat je denkt dat het nog 3 dagen gaat regenen volgens de voorspellingen, blijkt het toch gewoon droog te zijn en langzaam trekt alles open....al met al was het anders toch minstens 3 dagen fietsen en ik denk zelfs wel 4. eerlijk gezegd was ik niet geheel ongelukkig dat deze toch redelijk zware etappes geskipt werden....nu al weer een dag of drie in luang prabang, world heritage stad ( of meer groot dorp) met een grote hoeveelheid aan tempels en veel oud franse architectuur. de stad ligt tussen 2 rivieren en heeft ook nog een heuvel in het midden waar om en rond alles zo'n beetje gebeurd. veel bekeken, relaxed gewandeld en aangezien het weer weer geweldig was ook regelmatig een terasje gedaan. hoogtepunt is hier sochtends bij zons opgang gaan alle monnikken uit 'bedelen', grote optochten en tegenwoordig toch ook redelijk een probleem met toeristen omdat deze zich met hun fototoestellen bijna in de monikken boren. wij hebben rustig op een bankje een broodje nutella(!!)zitten eten ( op de markt al vroeg te verkrijgen)en het aanschouwd. het ritueel is heel mooi het gedrag van toeristen soms toch verbazing wekkend. vandaag mijn verjaardag, het grootste stuk chocoladetaart wat we hebben kunnen vinden naar binnen gewerkt, voordat het smolt in de zon en nu ben ik een beetje misselijk.....vannacht slapen in een hip hotel ( staat in het boek hip hotels;-)) en morgen op de slow boot naar de grens van thailand. dit duurt 2 dagen en helaas is fietsen geen optie op dat dat een hele grote omweg is...bedankt voor alle verjaardag reacties en ik wens jullie daar wel wat meer warmte!!

• 26 Januari 2010 - 11:49

Pa/Ma Benjamins:

Sjoukje van harte gefeliciteerd met je verjaardag, bij terugkomst gaan we het hier vieren (met chocolade taart)

• 27 Januari 2010 - 09:22

B:

Sjoukje: gefeliciteerd! Violgens mij komt er via een ander kanaal verder genoeg info bij jullie binnen, dusseh: geniet verder van de reis.

B

• 27 Januari 2010 - 10:23

Jan Kroeze:

Sjoukje,
    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, bij terugkomst gaan we hier nog een borrel op drinken, groeten,
    Jan kroeze

• 29 Januari 2010 - 09:21

Erik:

...oeps...
    Sjouk van harte!!

Gaat allemaal nog lekker lees ik! Hier ook, nog steeds winter en komende week op de skies! Hebben deze week goede Grinta stappen gezet. Mail je na volgende week de details! Veel plezier nog daar

• 29 Januari 2010 - 09:58

Richard Van Der Lans:

Hoi Sjoukje,

Natuurlijk nog van harte gefeliciteerd. Ik kan me slechtere plekken bedenken waar jij je verjaardag zou kunnen vieren. Geniet er van harte van...