Dinsdag 22-12 si satchanalai - Thong Saen khan
Blijf op de hoogte en volg Kenneth
22 December 2014 | Thailand, Thong Saen Khan
Verder niks te beleven in het dorp dan de lokale sportdag met voetbal en jeu de boules en vooral een drankfestijn voor alle bezoekers.
We worden door een andere bewoner van de bungalow nog getrakteerd op koffie en ook op (al weer) een portie van die heerlijke poffertjes! Er blijkt in het hele dorp maar een restaurant open te zijn ( het mag niet eens de naam hebben, ergens staat een vrouw te koken en hangen er drie dames rond en kun je wat afhalen..) hier gaan we dan met de lonely planet in de hand maar eens een bestelling proberen te doen, men vindt ons in ieder geval zo interessant en aardig dat we van een bezoekster er niet onderuit komen om toch elk ook thais biertje te drinken. Gastvrijheid alom, zeker gezien het feit dat n biertje ongeveer net zoveel kost als een hele gemiddelde maaltijd. Ken heeft even mogen ruiken aan wat zij dronken, bleek toch gewoon thaise wishkey te zijn! Best gezellig verder ;-) Daarna gaan we met onze take-away van gebakken rijst met gebakken ei ( nieuwe toevoeging die ons gelukt is te vertalen) naar onze veranda. Al waar na een uurtje onze medebewoner weer verschijnt met een pandangbroodje en pandang-kokos- dip ( pandang is een groen goedje, zoetig van smaak wordt in indonesie ook groen brood mee gebakken o.a.) . Ongelooflijk wat een vriendelijkheid in zo'n nietszeggend dorp!
23 December 2014 - 12:00
Kirstin Meringa:
Leuk hoor om over jullie reis te lezen. Veel plezier verder!