Woensdag 23-12-2014 Chat takran
Blijf op de hoogte en volg Kenneth
26 December 2014 | Thailand, Chat Trakan
we gingen richting de bergen dus langzaam aan werd het steeds een beetje meer klimmen maar werden we ook getrakteerd op mooie vergezichten...en daarnaast rustig op de weg.
We stopten om bananen te kopen en ons werd ook nog de pisang goreng aanbevolen, dus hier ook maar een zakje van meegenomen. Ernaast bleek een engels man aan het werk te zijn met het bouwen van een kas, hij gaf ons nog even de waarschuwing mee dat er nog een vettte klim aan zat te komen naar het plateau waarop chat takran lag....spaar je adem ...kregen we als advies..we waren voorbereid! Het was inderdaad een aardig klimmetje, uit voorzorg had ken al 1 van mijn tassen over genomen, maar uiteindelijk kwamen we toch redelijk goed boven...het was meer dan prima te doen. De man onderschat de gemiddelde wereldfietser n beetje, niet bang voor een korte klim!
In Chat Takran zagen we net voor binnenkomst een resort, nog even het hele dorp door gefietst maar dit was blijkbaar de enige optie. Ken bedacht dat hij deze keer maar eens moest onderhandelen en dus betaalden we van 400 baht ipv 450....toch bijna weer een biertje :-). Het water in de koelkast gelegd om n beetje koud water te krijgen. Daarnaast ook nog gratis oploskoffie maar geen waterkoken...Aan het eind van de middag het dorp maar eens verder verkent en we kwamen waarachtig weer eens een echte kroeg tegen! De bar jongen moest naar de voetbaltraining, hij had een outfit van nederland aan dus toen was het natuurlijk tijd voor een selfie met ons! Hij naar voetbal en het meisje van amper 14 van de overkant nam de bar waar. Aan de overkant werd goede saté met super pindasaus gemaakt, dus even een snack bij het bier besteld...soms passen dingen gewoon heel goed bij elkaar! Enige andere bezoekers waren een stel meisjes. Drinken ook whiskey maar wel erg aangelenkt..
Nog even relaxen voor het eten zodat we niet te vroeg in bed liggen, morgen een wat langere etappe met wellicht meer beklimmingen? Planning wordt in ieder geval strakker om ook nog een beetje tijd om te kunnen duiken over te houden...langere etappes, dat is duidelijk!